Co poznávám, když se snažím žít s Bohem.

Ujištění..

8. 8. 2016 18:32
Rubrika: Nezařazené

Konečně domů.. Po práci, s hlavou plnou myšlenek na to, jestli jsem na něco nezapomněla, zamykám kancelář a vydávám se svou obvyklou cestou dolů po schodech od katedrály na nádraží.. Cestou, kterou chodím rádoby odvážně, byť mi někteří říkají, že by tudy nešli.. Přemýšlím o uplynulých dnech, o tom, co jsem prožila na přípravném víkendu na tábor, o tom, co by se dalo vylepšit nebo zkusit.. Unavená, trochu nachlazená, ale natěšená, až dojdu domů a natáhnu se s knížkou.. 

Z tohoto mého rozpoložení mě náhle probere děsný křik.. Ne, řev.. Řev mladého člověka, který, dle mého úsudku, musí někoho strašně nenávidět (možná sám sebe, možná někoho, kdo mu ublížil, možná..). Zastavila jsem se uprostřed schodů, když stál tento mladík na vysoké zídce plný vzteku a se slovníkem vulgárních, sprostých nadávek.. A s pistolí.. V ten okamžik jsem úplně zapomněla, co mám udělat (Utíkat? Modlit se? Telefonovat?).. Jen jsem stála celá v šoku, když na mě ten kluk začal řvát. Jako by můj mozek úplně přestal fungovat.. Všimla jsem si, jak manželé, kteří stáli za mnou rychle obrátili směr a já podle jejich příkladu začala utíkat (zbaběle..) po schodech nahoru - pryč.. 

Ještě celá roztřesená, se slzama v očích jsem si uvědomila, že už jsem tu také nemusela být.. Najednou člověku došlo, co je pro něj priorita - čeho chce dosáhnout (nebo spíš, že nepotřebuje ničeho dosahovat), jakým směrem se dát, a že pokud člověk nedělá věci pro Hospodina a s láskou, tak je to k ničemu.. Hned za rohem, když jsem sešla po jiných schodech dolů, stálo policejní auto.. Řekla jsem jim, co jsem viděla a chtěla jsem být pryč, daleko od tohoto "zážitku".. 

Možná to nebyla pravá pistole, možná ten kluk byl jenom student herectví (a pokud ano tak teda hodně dobrej!) - a jak by řekl můj dobrý přítel kněz - Buona fama.. Ale mě to stačilo na to, abych si zase jednou pořádně uvědomila, jak moc o mě Bůh stojí, a že jsem pro něj vzácná.. A že mám ten jeho dar - svůj život - opravdu ráda!

S Tebou, v Tobě, pro TEBE! +

Zobrazeno 2335×

Komentáře

vobis

Kde se to stalo?

Filipek

Ostrava je placatá, tam se z katedrály po schodech dolu nejde, v Kutné Hoře to taky nebude, tam se jde na nádraží po rovině a asi to ani není katedrála, v Praze to nebude, tam jsou schody večer plný turistů a v Litoměřicích je víceméně parčík, pár ulic, náměstí a pak katedrála.. Můj tip je Brno ze Špilasu dolu na hlavní nádraží.

vobis

Máte zřejmě pravdu. Bravo, skvělá úvaha!

Acepress

Přesně tak :).. Brno - od katedrály sv. Petra a Pavla dolů na nádraží ;)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková