Co poznávám, když se snažím žít s Bohem.

♫♪ Život v rytmu swingu ♪♫

15. 12. 2015 10:41
Rubrika: Nezařazené

https://www.youtube.com/watch?v=TIoTpeM6o2A

Včerejší den byl pro mě podnětem k napsání článku.. 

V podstatě probíhal stejně jako každý jiný.. Ráno do práce, v práci spousta práce, ale po práci odměna v podobě nečekaného zážitku! Když jsem před sedmou nastupovala unavená a přešlá do šaliny, která se zasekla v půlce cesty a odmítala se rozjet a pokračovat do svého cíle, opravdu energicky jsem vystřelila ze dveří a rozhodla se pokračovat po vlastní ose. Už tak jsem měla zpoždění a teď ještě toto.. Naštěstí mám trpělivé kamarádky, které na mě s úsměvem čekaly..

Pár dní zpět jsem navrhovala, že bychom se mohli zajít podívat na Moravské náměstí, protože tam každé pondělí a čtvrtek probíhají Vánoční swingové trhy. A nyní už jsme stály na "Moraváku" a popíjely horký a výtečný svařák. Při povzbuzující konverzaci mi ale neustále těkaly oči na ty, co se s lehkostí a obrovskou radostí nadnášejí v rytmu swingu po podiu. 

Čas se nachýlil a kamarádky se rozhodly, že doba odpočinku je již u konce a bylo by třeba se zase chvíli věnovat povinostem. Naštěstí jsou obě dost trhlé na to, aby si před odchodem vyskočily na podium a jak říkají : pořádně si zablbly.. Já jsem se ale chtěla swing už delší dobu naučit, takže jsem zamířila rovnou za jedním z těch, o kterých bych tvrdila, že swing umí. Ptala jsem se, zda tento tanec tady také učí. Při jeho odpovědi, že ne, ale že mě klidně naučí, co budu chtít, jsem zajásala! A tak večer pokračoval a já se učila kroky tohoto veselého a radostného tance. :-).. Několikrát jsem byla pochválena a tak jsem se cítila jako kdybych tančila v mém oblíbeném StarDance :D..

Domů jsem odjížděla nadšená a ještě po cestě jsem se se svými zážitky musela posdílet sestře do telefonu.. Chudák, ani jsem jí málem ke slovu nepustila :D..

S mou kolegyní z práce jsme si daly předsevzetí, že každý den budeme číst Průvodce adventem a abychom se k tomu "donutili", večer si pošleme to, co nás oslovilo. Ve včerejším textu jsem našla něco, co přímo mluví ke mě..

A tak jsem psala.. :

Dnes mě oslovilo: učí nás, jak rozvážně kráčet. To je krásné! Zrovna dneska..
Přirovnala bych to k tanci.. Když má člověk dobrého partnera, který umí vést, je schopný zatančit cokoliv (ikdyž to dříve nedělal).. A tak je to podle mého i s Kristem:) On má pevné vedení, jemný stisk a přímý pohled, díky kterému se můžeme protančit životem v pevném sevření, v Kristově náruči a zároveň si to užít a prožít příjemné chvíle, ikdyž někdy třeba s puchýři.. Odcházíme však šťastní a naplnění radostí :-)

Zobrazeno 1643×

Komentáře

martini-maria

Jajjj!! :) :) :)

Lussy

Moc díky za krásný článek! :-) Miluju tanec a úplně přesně vím, o čem mluvíš, když píšeš o partnerovi, který nás umí vést! Ta myšlenka s Kristem je úžasná! :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková